Briose cu gem de caise
PrinteazaBriose cu gem de caise din: portocale, caise, oua, ulei, zahar, zahar vanilinat, sare, lapte batut, faina, praf de copt, mascarpone, amidon, esenta de vanilie, gem de caise, zahar pudra.
- 1 portocala
- 24 jumatati de caise
- 2 oua
- 75 ml ulei
- 125 g zahar
- 1 lingura zahar vanilat
- 1 praf sare
- 200 ml lapte batut
- 250 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 250 g mascarpone
- 1 lingurita amidon
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 4 linguri gem de caise
- zahar pudra pentru presarat
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180°C.
Se ung adanciturile unei forme de briose si se pudreaza cu faina. Se spala portocalele cu apa fierbinte, se sterge si se rade coaja. Se stoarce sucul. Se lasa sa se scurga caisele.
Se amesteca sucul si coaja de portocala fmpreuna cu 1 ou, ulei, zahar tos, zahar vanilat, sare si lapte batut. In alt castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza amestecul de lapte batut si se repartizeaza in forme.
Se amesteca mascarpone cu 1 ou, amidon, esenta de vanilie si gem. Se repartizeaza aceasta umplutura in cate o jumatate de caisa si se acopera cu a doua jumatate; se preseaza.
Se procedeaza la fel pana se epuizeaza ingredientele.
Caisele umplute se asaza in forme peste aluat, se preseaza putin si se acopera cu restul de crema de mascarpone. Se coc briosele cca 30 min., se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Se presara zahar pudra.
Pofta buna!