Briose cu gem de cirese

Printeaza

Briose cu gem de cirese din: lapte dulce, faina, praf de copt, sare, portocala, oua, zahar pudra, unt, gem de cirese, seminte de susan, seminte de mac, menta.

Ingrediente:Briose_cu_gem_de_cirese

  • 125 ml lapte dulce
  • 280 g faina
  • un pliculet praf de copt
  • un sfert de lingurita cu sare
  • o portocala
  • doua oua
  • 160 g zahar pudra
  • 90 g unt
  • 200 g gem de cirese
  • 20 g seminte de susan
  • 10 g seminte de mac
  • o lingura cu menta tocata

Mod de preparare:

Intr-un bol se mixeaza oualele cu zaharul pudra si sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, semintele de mac, coaja rasa si sucul de portocala. Se toarna laptele dulce, se presara praful de copt, se adauga faina, menta tocata si se mixeaza pana se obtine un aluat omogen.

Se toarna jumatate din aluat in forme de briosa unse cu unt, se pune gemul amestecat cu semintele de susan in mijlocul fiecareia, apoi se toarna deasupra restul de aluat. Se introduc in cuptorul incins, se coc la foc mediu 15-20 de minute si se servesc imediat sau dupa ce s-au racit.

Briose cu gem de cirese

Briose_cu_gem_de_cirese

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.