Briose cu gem de prune
PrinteazaBriose cu gem de prune din: oua, zahar, unt, smantana, faina, praf de copt, gem de prune, zahar vanilat, portocala.
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 40 g unt
- 200 ml smântână
- 300 g făină
- 1 praf de copt
- câteva linguri de gem de prune
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
- coaja rasă de la 1/2 portocală.
Mod de preparare:
Intr-un vas, pui ouăle, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de portocală. Mixezi foarte bine, apoi adaugi pe rând, untul topit şi răcit, smântână şi, la final, făina amestecată cu praful de copt. Omogenizezi compoziţia şi o repartizezi în formele de brioşe unse cu ulei sau cu unt şi tapetate cu făină. în mijlocul fiecărei brioşe, pui o linguriţă rasă de gem.
Dai la cuptor circa 25 de minute. Poţi glazura brioşele cu ciocolată după ce sunt scoase de la cuptor.
Briose cu gem de prune
Pofta buna!