Briose cu gem de zmeura
PrinteazaBriose cu gem de zmeura din: cacao, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, lapte, gem de zmeura, zmeura, zahar pudra.
- 2 linguri cu cacao
- 150 g unt moale
- 150 g zahăr
- 3 ouă medii
- câteva picături de esenţă de vanilie
- 2 linguri cu lapte
- 4-5 linguri cu gem de zmeură
Ingrediente pentru crema de unt:
- 150 g zmeură proaspătă sau congelată
- 125 g unt moale
- 250 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. Amestecă făina cu praful de copt, cacao, untul, zahărul, ouăle, vanilia şi laptele. Omogenizează. Toarnă amestecul în forme.
Coace brioşele timp de 15-18 minute, în centrul cuptorului, până devin ferme. Scoate-le şi lasă-le să se răcească. Unge partea de sus a brioşelor cu puţin gem.
Pentru crema de unt, pasează zmeura cu un blender de mână sau într-un procesor, apoi dă-o prin sită pentru a elimina seminţele. Bate untul şi adaugă treptat zahărul pudră, apoi amestecă treptat cu piureul de zmeură.
Umple sacul de ornat şi decorează brioşele.
Briose cu gem de zmeura
Pofta buna!
Foarte bune briosele