Briose cu gris si gem de mure
PrinteazaBriose cu gris si gem de mure din: ouă, unt, iuart simplu, zahar pudra, gris, praf de copt, zahăr vanilat, gem de mure.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 60 g unt
- 250 g iaurt simplu
- 100 g zahăr pudră
- 250 g griş
- un plic praf de copt
- zahăr vanilat
- puţin gem de mure pentru ornat
Mod de preparare:
Untul îl freci cu zahărul pudră şi cel vanilat, până se topeşte. Adaugi ouăle, iaurtul, grisul amestecat cu praf de copt şi le mixezi bine. Torni compoziţia în fqrme de brioşe şi le dai la cuptor 20 de minute.
Când s-au rumenit frumos, le scoţi şi le însiropezi cu un sirop simplu, făcut din apă, miere şi o linguriţă esenţă de rom sau altă aromă, după preferinţă.
Grisul se va umfla şi le va da o consistenţă pufoasă, care se topeşte în gură.
Briose cu gris si gem de mure
Pofta buna!