Briose cu gris si gem de mure

Printeaza

Briose cu gris si gem de mure din: ouă, unt, iuart simplu, zahar pudra, gris, praf de copt, zahăr vanilat, gem de mure.

Briose_cu_gris_si_gem_de_mure

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 60 g unt
  • 250 g iaurt simplu
  • 100 g zahăr pudră
  • 250 g griş
  • un plic praf de copt
  • zahăr vanilat
  • puţin gem de mure pentru ornat

Mod de preparare:

Untul îl freci cu zahărul pudră şi cel vanilat, până se topeşte. Adaugi ouăle, iaurtul, grisul amestecat cu praf de copt şi le mixezi bine. Torni compoziţia în fqrme de brioşe şi le dai la cup­tor 20 de minute.

Când s-au rumenit frumos, le scoţi şi le însiropezi cu un sirop simplu, făcut din apă, miere şi o linguriţă esenţă de rom sau altă aromă, după preferinţă.

Grisul se va umfla şi le va da o consistenţă pufoasă, care se topeşte în gură.

Briose cu gris si gem de mure

Briose_cu_gris_si_gem_de_mure

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.