Briose cu iaurt si patrunjel
PrinteazaO reteta simpla de briose cu iaurt si patrunjel din: oua, faina, iaurt, branza de vaci, patrunjel, mazare si sare de mare.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 450 făină
- 1 cană cu iaurt
- 150 g brânză de vaci
- pătrunjel
- 1 mână de mazăre
- sare de mare
Mod de preparare:
Amestecă brânza de vaci cu gălbenuşurile, adaugă făina, apoi iaurtul şi un praf de sare. Amestcă bine.
Toacă verdeaţa mărunt şi pune-o în compoziţie. Bate albuşurile spumă şi adaugă-le puţin câte puţin, lingură cu lingură. Omogenizează bine.
Unge formele cu ulei (sau pune o formă de hârtie şi unge-o cu ulei) şi adaugă o lingură de aluat în fiecare. Coace brioşeleîn cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc.
Briose cu iaurt si patrunjel
Poftă bună!