Briose cu iaurt si zmeura
PrinteazaBriose cu iaurt si zmeura din: unt, faina, zahar, oua, iaurt, sare, vanilie, zmeura, ciocolata, menta.
- 80 g unt cu 80% grăsime
- 200 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 1 praf sare
- 1 iaurt gras, mic
- 1 plic praf de copt
- esenţă de vanilie
- 500 g zmeură
- 80 g ciocolată alba, pentru decor
- 12 coşuleţe de hârtie
- frunze de menta, pentru decor
Mod de preparare:
Incingi cuptorul. Amesteci praful de copt cu făina şi sarea. Separat, mixezi ouăle cu zahărul pudră, până creşte în volum şi compoziţia se albeşte.
Incorporezi făina, iaurtul, esenţa şi zmeura, lăsând deoparte câteva fructe, pentru decor, şi amesteci bine, să se combine toate ingredientele, apoi le aşezi într-o tavă.
Tapetezi 12 forme de brioşe şi torni aluatul obţinut. Introduci la cuptor şi laşi un sfert de oră la foc mediu, să se rumenească pe margini.
Le verifici prin testul scobitorii şi le laşi să se răcească. Intre timp, topeşti ciocolata albă pe baie de aburi.
Scoţi brioşele din forme, le decorezi cu ciocolată, zmeură şi frunzuliţe de mentă, care dau brioşelor un parfum deosebit.
Pofta buna!