Briose cu lamaie si seminte de mac
PrinteazaBriose cu lamaie si seminte de mac din: faina, zahar, mac, lamai, oua, praf de copt, iaurt.
- 255 g făină
- 100 g zahăr
- 2 linguri seminţe de mac
- coaja unei lămâi
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 ouă
- o lingură praf de copt
- 80 ml ulei
- 160 ml iaurt
- 80 ml miere
Pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- un albuş
- câteva picături lămâie
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahărul, praful de copt, seminţele de mac şi coaja rasă de lămâie. Separat, se amestecă uleiul cu iaurtul, zeama de lămâie şi ouăle.
Amestecul de lichide se pune peste cel uscat se amestecă, se adaugă şi mierea, se pun în formele de copt şi se lasă 20 de minute la cuptor, până se rumenesc.
Intre timp, se prepară glazura prin amestecarea energică a zahărului cu albuşul şi sucul de lămâie.
După răcire, brioşele se decorează cu glazură.
Pofta buna!