Briose cu lichior de oua
PrinteazaBriose cu lichior de oua din: hartie de copt, faina, amidon, praf de copt, unt, zahar, oua, smantana, lichior de oua, ciocolata amaruie, migdale.
- 12 forme din hârtie de copt
- unt pentru formă
- 125 g făină
- 75 g amidon
- 2 linguriţe praf de copt
- 150 g unt moale
- 120 g zahăr
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 100 ml lichior de ouă
- 50 g ciocolată amăruie
- 20 g bucăţele de migdale
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Aşezaţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu amidon şi praf de copt.
Frecaţi spumă untul cu zahăr. Adăugaţi ouăle, smântână şi lichiorul, înglobaţi compoziţia de făină până se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi brioşele să se coacă cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme şi apoi scoateţi-le.
Topiţi ciocolata şi prăjiţi bucăţelele de migdale în tigaie, fără grăsime. Decoraţi brioşele cu ciocolată şi bucăţele de migdale prăjite.
Pofta buna!