Briose cu mac si gem de coacaze rosii
PrinteazaBriose cu mac si gem de coacaze rosii din: oua, zahar, mac, iaurt, faina, unt, zahar vanilat, lamaie, menta, sare, praf de copt, gem de coacaze rosii.
- 4 ouă
- 150 g zahărtos
- două linguri de seminţe de mac
- 175 ml iaurt
- 200 g făină
- 80 g unt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- o lămâie
- o lingură de mentă tocată
- sare
- o linguriţă de praf de copt
- gem de coacăze roşii
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se pun într-un castron împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi se mixează până îşi dublează volumul. Se adaugă untul moale, iaurtul, seminţele de mac şi praful de copt.
Se mixează până când capătă aspectul unei creme, se adaugă sucul şi coaja rasă de lămâie, făina cernută şi se amestecă. Albuşurile se mixează împreună cu un praf de sare până când nu mai cad de pe braţele mixerului şi se pun peste ingredientele mixate.
Se presară menta tocată apoi se amestecă bine cu o lingură ca să nu se lase compoziţia. Se ung forme de brioşe cu urt, se toarnă compoziţia şi se intoduc în cuptorul încins. Se coc 25-30 de minute a foc potrivit sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată.
Se servesc calde sau reci, cu gem de coacăze roşii.
Poftă bună!