Briose cu mac si miere
PrinteazaBriose cu mac si miere din: faina, zahar, mac, lamaie, oua, praf de copt, ulei, iaurt.
- 225 g făină
- 100 g zahăr
- 2 linguri seminţe de mac
- coaja de la 1 lămâie
- 3 linguri zeamă de lămâie
- 2 ouă
- 1 lingură praf de copt
- 80 ml ulei
- 160 g iaurt
- 80 ml miere
Pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- 1 albuş
- câteva picături zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul, praful şi adaugi mierea. Torni conţinutul în de copt, seminţele de mac şi coaja rasă formele de copt şi laşi 20 de minute la de lămâie.
Separat, combini uleiul cu cuptor, până se rumeneşte, iaurtul, cu zeama de lămâie şi cu ouă.
Pentru glazură, amesteci zahărul le. Amesteci, iar lichidul rezultat îl cu albuşul şi cu zeama de lămâie. După pui peste ingredientele uscate, mixezi ce s-au răcit, decorezi brioşele cu ea.
Pofta buna!