Briose cu mac si pere

Printeaza

O reteta de briose cu mac si pere, praf de copt, sare, unt, lapte, zahar tos, seminte de susan, seminte de mac, oua, lamaie, ananas si menta.

Ingrediente:Briose cu mac si pere

  • 300 g făină
  • un pliculeţ praf de copt
  • sare
  • 3 pere
  • 70 g unt
  • 180 ml lapte
  • 170 g zahăr tos
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o lingură de seminţe de susan
  • o lingură de seminţe de mac
  • două ouă
  • o jumătate de lămâie
  • ananas
  • mentă

 

Mod de preparare:

Perele se spală, se curăţă de coajă şi căsula cu seminţe, se taie felii subţiri, gpoi cubuleţe. Se pun perele într-o tigaie, se toarnă deasupra sucul de la lămâie, un sfert ce cană de apă şi se fierb la foc mediu până se înmoaie cubuleţele.

Intr-un vas mai mare se pun făina cernute, praful de copt şi un praf de saie. într-o oală se topeşte untul, se lasă să se răcească, apoi se adaugă laptele dulce şi ouale. Se amestecă bine cu un tel, se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat şi se mixează.

Se toarnă peste ingredientele din vas, se adaugă seminţele de mac, seminţele de susan şi se mixează până se încorporează toate ingredientele.

Se adaugă cubuleţele de pere răcite, se amestecă, se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse cu unt şi se coc 15-20 de minute la foc mediu. Se servesc calde sau reci, cu o salată din ananas şi mentă tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.