Briose cu mango
PrinteazaBriose cu mango din: forme din hartie, mango, faina, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, zahar vanilat, ulei vegetal, iaurt, zahar pudra, fulgi de ciocolata.
- 14 forme din hârtie de copt
- 250 g pulpă de mango
- 250 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 125 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 80 ml ulei vegetal
- 250 g iaurt natur
- 150 g zahăr pudră
- fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C (cuptorul cu ventilator la 160 °C). Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Spălaţi mango, decojiţi-l, tăiaţi-l in două, scoateţi sâmburele şi tăiaţi-l în bucăţele mici. Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul. Amestecaţi zahărul cu zahăr vanilat, ulei, iaurt, cubuleţele de mango şi ou, apoi adăugaţi compoziţia de făină. Umpleţi aluatul în forme şi neteziţi.
Lăsaţi cca 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească.
Omogenizaţi zahărul pudră cu puţină apă, turnaţi glazura peste brioşe şi presăraţi-le cu fulgi de ciocolată.
Pofta buna!