Briose cu marar si cuscus
Printeaza
- 200 g cuşcuş
- 250 g brînză de vaci
- 150 g parmezan
- 250 ml smiîntînă
- 3 ouă
- o legătură de mărar
- praf de copt
- 500 g roşii cherry
- ulei de măisline
- oţet balsamic
- busuioc verde
- sare
- piper
- unt pentru forme
- smînttînă
- usturoi
Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare se pun smîntînă, brînză de vaci, parmezanul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, sare şi piper după gust.
Mărarul se spală, se scutură de apă şi se toacă mărunt. Se presară peste celelalte ingrediente, se adaugă ouăle şi cuşcuşul, o jumătate de pliculeţ cu praf de copt şi se amestecă. Se ung cu unt forme de brioşe, se pune compoziţie şi se nivelează. Se introduc în cuptor şi se coc timp de 25-30 de minute la foc potrivit.
Se lasă să se răcească cinci minute în formă ca să nu se rupă, apoi se scot pte un grătar şi se lasă să se răceasscă.
Roşiile cherry se spală, se scurg de apă ş;i se taie jumătăţi. Se amestecă cu, ulei de măsline, oţet ballsamic, sare, busuioc proaspăt tocat şi se servesc alături de briioşe. Se mai pot servi cu un sos din smîntînă, usturoi pisat şi busuioc tocat.
Poftă bună!