Briose cu mascarpone si ciocolata
PrinteazaBriose cu mascarpone si ciocolata din: unt, faina, praf de copt, cacao, zahar brun, ciocolata, oua, smantana, lapte, ulei, mascarpone, lapte.
- unt pentru forme
- 300 g făină
- 3/4 linguri praf de copt
- 1 1/2 lingură pudră de cacao
- 75 g zahăr brun
- 125 g ciocolată albă
- 125 g ciocolată amăruie
- 1 ou
- 150 g smântână
- 75 ml lapte
- 3 linguri ulei
- 200 g mascarpone
- 4 linguri de lapte
- 2 linguri zahăr brun, pudră de cacao pentru presărat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C.
Ungeţi formele pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, cacao şi zahăr. Tăiaţi ciocolata şi adăugaţi-o. Bateţi oul şi amestecaţi-l cu smântână, lapte şi ulei. Adăugaţi compoziţia de făină şi frământaţi până devine un aluat păstos.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi-l să se coacă cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi brioşele încă cca 5 minute în forme. Scoateţi-le apoi, lăsaţi-le să se răcească şi tăiaţi-le în două.
Frecaţi crema mascarpone cu lapte şi zahăr. Umpleţi brioşele cu cremă.
Pofta buna!