Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir

Printeaza

O reteta de briose cu mere, iaurt si ghimbir din: mere, iaurt, zahar, faina alba, ulei de floarea soarelui, oua, drojdie, unt si ghimbir. Iaurtul, aliment de origine bulgară obţinut prin fermenta­rea laptelui cu ajutorul unor microorganisme, conţine calciu, fosfor, magneziu şi proteine, precum şi vitamine din grupa B. Prezenţa lactobacililor favorizează menţinerea echilibrului florei bacteriene intestinale, iaurtul fiind indicat în alimentaţia copiilor, a femeilor gravide şi a celor care alăptează. Proprietăţile sale răcoritoare fac din el un aliment ideal pentru mesele din timpul verii

Ingrediente:Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir

  • 3 mere
  • 125 g iaurt neîndulcit
  • 180 g zahăr
  • 150 g faină albă
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 4 ouă
  • 1 plic drojdie
  • 20 g unt
  • 1 linguriţă ghimbir pulbere

 

Mod de preparare:

Amestecă ouăle cu zahărul, apoi încorporează faina cer­nută, drojdia, iaurtul, uleiul şi ghimbirul.

Unge cu unt şi tapetează cu faină câteva forme mici de brioşe şi umple-le pe trei sferturi cu această compo­ziţie. Curăţă merele de coajă şi scoate-le cotorul, apoi taie-le bucăţele şi pune-le în forme, peste compoziţia tur­nată înainte.

Coace brioşele 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Pot fi servite atât calde, cât şi reci, după gust.

Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir

Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.