Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir
PrinteazaO reteta de briose cu mere, iaurt si ghimbir din: mere, iaurt, zahar, faina alba, ulei de floarea soarelui, oua, drojdie, unt si ghimbir. Iaurtul, aliment de origine bulgară obţinut prin fermentarea laptelui cu ajutorul unor microorganisme, conţine calciu, fosfor, magneziu şi proteine, precum şi vitamine din grupa B. Prezenţa lactobacililor favorizează menţinerea echilibrului florei bacteriene intestinale, iaurtul fiind indicat în alimentaţia copiilor, a femeilor gravide şi a celor care alăptează. Proprietăţile sale răcoritoare fac din el un aliment ideal pentru mesele din timpul verii
- 3 mere
- 125 g iaurt neîndulcit
- 180 g zahăr
- 150 g faină albă
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 4 ouă
- 1 plic drojdie
- 20 g unt
- 1 linguriţă ghimbir pulbere
Mod de preparare:
Amestecă ouăle cu zahărul, apoi încorporează faina cernută, drojdia, iaurtul, uleiul şi ghimbirul.
Unge cu unt şi tapetează cu faină câteva forme mici de brioşe şi umple-le pe trei sferturi cu această compoziţie. Curăţă merele de coajă şi scoate-le cotorul, apoi taie-le bucăţele şi pune-le în forme, peste compoziţia turnată înainte.
Coace brioşele 20 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Pot fi servite atât calde, cât şi reci, după gust.
Brioşe cu mere, iaurt şi ghimbir
Poftă bună!