Briose cu mere si cacao
PrinteazaBriose cu mere si cacao din: mere, ulei, zahar, apa, faina, gem de mere, nuci, praf de copt, rom, bicarbonat, cacao.
- 2-3 mere
- 1/2 cană cu ulei
- 1/2 cană cu zahăr
- 2 căni cu apă
- 3 căni cu făină
- 3 linguri cu gem de mere
- 1/2 cană cu nuci pisate
- 1 praf de copt
- 1 linguriţă cu bicarbonat stins în oţet
- 3-4 linguri cu cacao
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Amestecă uleiul cu zahărul. Toarnă treptat apa, după care încorporează făina. Adaugă gemul, nucile pisate, cacaua, merele curăţate şi tăiate cubuleţe, esenţa de rom, praful de copt, un praf de sare şi bicarbonatul stins.
Unge formele de brioşe cu ulei şi tapetează-le cu făină.
Toarnă compoziţia numai până la jumătate şi lasă la cuptor aproximativ 30-35 de minute.
Pofta buna!