Briose cu mere si lapte batut
PrinteazaBriose cu mere si lapte batut din: mere, zahar, scortisoara, faina, bicarbonat, sare, unt, ou, lapte batut, zahar vanilat, forme din hartie de copt.
- 2 mere mici
- 210 g zahăr
- 2 linguriţe scorţişoară
- 280 g făină
- 1 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 priză de sare
- 100 g de unt
- 1 ou
- 250 g lapte bătut
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 12 forme din hârtie de copt
Mod de preparare:
Decojiţi merele, îndepărtaţi sâmburii şi tăiaţi-le mârunt, Presăraţi 2 linguri de zahăr şi o linguriţă de scorţişoară dfeasupra.
Amestecaţi făina cu 150 g de zahăr, bicarbonat, sare, unt moale, ou, lapte bătut şi zahăr vanilat. Adăugaţi amestecul de mere şi frământaţi ca să devină un aluat uniform.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C în avans (sau cuptorul cu ventilator la 180 °C). Asezaţi hârtie de copt în formele pentru brioşe.
Umpleţi uniform aluatul în forme. Presăraţi deasupra restul de zahăr şi scorţişoară, apoi puneţi brioşele cca 18 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Scoateţi brioşele din cuptor şi mai lăsaţi-le cca 5 minute în forme. Scoateţi-le apoi şi serviţi-le.
Pofta buna!