Briose cu mere si mirodenii

Printeaza

O reteta de briose cu mere si mirodenii din: faina, zahar brun, ovaz, bicarbonat de sodiu, unt si mirodenii. Ovăzul este extraordinar de nutritiv. Este bogat în fibre solubile, vitamine B si vitamina E, la fel ca si în minerale care contribuie la sănătatea inimii. Ovăzul poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge.

Ingrediente:Briose cu mere si mirodenii

  • 240 g făină
  • 165 g zahăr brun pudră
  • 2 pliculeţe (aproximativ 40 g fiecare) fiertură de ovăz {porridge) instant cu aromă de mere
  • 25 g unt
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă mirodenii amestecate (cuişoare, scorţişoară, nucşoară, ghimbir, coriandru)

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190°C (poziţia 5). Se unge cu o linguriţă de ulei de măsline o tavă de brioşe cu 12 locaşuri. într-un castronel se amestecă 50 g de făină, 4 linguri de zahăr brun, 1 pliculeţ de porridge şi untul. Se frământă până aluatul devine sfărâmicios. Se lasă deoparte.

Se amestecă într-un castron mediu restul de făină şi celălalt pliculeţ de porridge cu bicarbonatul de sodiu, cu mirodeniile şi cu un vârf de sare, apoi se face o adâncitură la mijloc.

Intr-un alt castron se amestecă sosul de mere cu uleiul, cu restul de zahăr brun şi cu ouăle, până când zahărul s-a dizolvat. Se toarnă în adâncitura din făină şi se amestecă doar până la omogenizarea compoziţiei (nu se frământă aluatul prea tare; amestecul trebuie să rămână cu cocoloaşe). Se adaugă merele.

Se pune compoziţia în locaşurile din tavă. Se presară pe deasupra firmituri din aluatul sfărâmicios. Se coc 20 de minute sau până când sunt pătrunse, iar atunci când sunt înţepate cu o scobitoare, aceasta rămâne curată.

Se înlocuieşte mărul cu o pară, apoi se adăugă în compoziţie 75 g de stafide. Pentru ca brioşele să fie mai compacte si cu un continut mai bogat în fibre, se poate înlocui parţial sau în totalitate făina albă cu făină integrală.

Briose cu mere si mirodenii

Briose cu mere si mirodenii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.