Briose cu merisoare

Printeaza

Briose cu merisoare din: faina, oua, unt, zahar, lapte, merisoare, praf de copt.

Ingrediente:Briose cu merisoare

  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 150 g merişoare
  • 3 linguri lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă untul la temperatura camerei cu zahărul şi zahărul vanilat până obţii o cremă omogenă. Adaugă ouăle unul câte unul. încorporează făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt, alternând cu laptele rece.

La final, pune merişoarele şi amestecă uşor.

Repartizează compoziţia în formele de brioşă tapetate cu hârtie specială. Pune compoziţie doar până la jumătatea formelor, pentru a lăsa loc brioşelor să crească.

Dă-le la cuptor, la foc moderat, 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.