Briose cu merisoare
PrinteazaBriose cu merisoare din: faina, oua, unt, zahar, lapte, merisoare, praf de copt.
- 300 g făină
- 4 ouă
- 200 g unt
- 200 g zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 pliculeţ praf de copt
- 150 g merişoare
- 3 linguri lapte
- sare
Mod de preparare:
Freacă untul la temperatura camerei cu zahărul şi zahărul vanilat până obţii o cremă omogenă. Adaugă ouăle unul câte unul. încorporează făina proaspăt cernută şi amestecată cu praful de copt, alternând cu laptele rece.
La final, pune merişoarele şi amestecă uşor.
Repartizează compoziţia în formele de brioşă tapetate cu hârtie specială. Pune compoziţie doar până la jumătatea formelor, pentru a lăsa loc brioşelor să crească.
Dă-le la cuptor, la foc moderat, 30 de minute.
Pofta buna!