Brioşe cu migdale şi magiun de caise
PrinteazaO reteta delicioasa de Brioşe cu migdale şi magiun de caise din: faina alba, migdale, magiun de casa, lapte, fulgi de porumb, malt de porumb, ulei de masline extravirgin si drojdie.
- 200 g faină albă
- 100 g migdale
- 100 g magiun de caise (fară zahăr)
- 100 ml lapte
- 1 lingură fulgi de migdale
- 3 linguri malţ de porumb
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 plic drojdie
Mod de preparare:
Macină foarte fin migdalele curăţate de pieliţă, ameste- că-le într-un castron cu făina, malţul şi uleiul de măsline. Adaugă drojdia, un praf de sare şi laptele, apoi amestecă bine toate ingredientele.
Unge cu ulei de măsline 4 miniforme, umple-le pe jumătate cu compoziţia obţinută, pune în mijlocul fiecăreia 1 linguriţă de magiun de caise şi acoperă cu compoziţia rămasă.
Presară fulgi de migdale pe suprafaţa brioşelor şi coace-le 25 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Scoate-le din formă după ce s-au răcit şi serveşte-le.
Brioşe cu migdale şi magiun de caise
Poftă bună!