Brioşe cu migdale şi magiun de caise

Printeaza

O reteta delicioasa de Brioşe cu migdale şi magiun de caise din: faina alba, migdale, magiun de casa, lapte, fulgi de porumb, malt de porumb, ulei de masline extravirgin si drojdie.

Ingrediente Brioşe cu migdale şi magiun de caise

  • 200 g faină albă
  • 100 g migdale
  • 100 g magiun de caise (fară zahăr)
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură fulgi de migdale
  • 3 linguri malţ de porumb
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 plic drojdie

 

Mod de preparare:

Macină foarte fin migdalele curăţate de pieliţă, ameste- că-le într-un castron cu făina, malţul şi uleiul de măsli­ne. Adaugă drojdia, un praf de sare şi laptele, apoi amestecă bine toate ingredientele.

Unge cu ulei de măsline 4 miniforme, umple-le pe jumătate cu compoziţia obţinută, pune în mijlocul fiecăreia 1 linguriţă de magiun de caise şi acoperă cu compoziţia rămasă.

Presară fulgi de migdale pe suprafaţa brioşelor şi coace-le 25 de minute în cuptorul încălzit la 180° C. Scoate-le din formă după ce s-au răcit şi serveşte-le.

Brioşe cu migdale şi magiun de caise

Brioşe cu migdale şi magiun de caise

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.