Briose cu migdale si marmelada
PrinteazaBriose cu migdale si marmelada din: grasime, faina, amidon, praf de copt, unt, zahar, sare, oua, ciocolata, migdale, brandy, marmelada, apa, colorant.
- grăsime pentru forme
- 200 g făină
- 50 g amidon
- 1 linguriţă praf de copt
- 200 g unt
- 260 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 1 priză de sare
- 4 ouă
- 100 g ciocolată tăiată mărunt
- 100 g migdale măcinate
- 125 ml brandy
- 125 g marmeladă de portocale
- 3 linguri apă
- 100 g zahăr pudră
- colorant alimentar roşu
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Amestecati bine făina cu amidon şi praf de copt. Frecaţi untul până devine cremos şi adăugeţi 200 g de zahăr, zahăr vanilat şi sare.
Adăugaţi alternativ compoziţia de făină si ouăle si amestecati bine. Inglobaţi ciocolata şi migdalele.
Umpleţi uniform aluatul în forme. Lăsaţi 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului, apoi scoateţi
brioşele şi lăsaţi-le încă 5 minute în forme. înţepaţi apoi brioşele şi turnaţi brandy peste ele.
Strecuraţi marmelada şi puneţi-o la fiert cu restul de zahăr şi 3 linguri de apă, amestecând continuu. Ungeţi apoi brioşele cu această compoziţie.
Omogenizaţi 80 g de zahăr pudră cu 2 linguri de apă şi colorant alimentar roşu. Serviţi brioşele decorate cu glazură şi presărate cu restul de zahăr pudră.
Briose cu migdale si marmelada
Pofta buna!