Briose cu migdale
PrinteazaBriose cu migdale din: faina, zahar, praf de copt, sare, ou, lapte, unt, praf de migdale, merisoare, scortisoara, migdale.
- 1 cană de făină albă
- 1/2 cană de făină integrală de grâu
- 3/4 cană + 2 linguriţe de zahăr
- 1 1/2 linguriţă de praf de copt
- 1/4 linguriţă de sare
- 1 ou mare
- 1/2 cană de lapte
- 4 linguri de unt topit
- 1 linguriţă de praf de migdale
- 1 2/3 cană de merişoare
- 1 lingură de unt
- 1/4 linguriţă de scorţişoară măcinată
- 1/2 cană de migdale mărunţite (opţional)
Mod de preparare:
Amestecă primele cinci ingrediente, apoi adaugă-le pe următoarele patru. Frământă aluatul. Pune merişoarele.
Varsă mixtura în 12 forme de brioşe. Adaugă untul, 2 linguriţe de zahăr, scorţişoară şi migdale. Introdu tava în cuptor şi las-o 22 de minute.
Briose cu migdale
Pofta buna!