Briose cu morcovi si cacao
PrinteazaBriose cu morcovi si cacao din: forme din hartie, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, cacao, morcovi, oua, zahar, ulei, nucsoara, nuci, mascarpone.
- 12 forme din hârtie de copt
- 250 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 linguriţe cacao pudră
- 180 g morcovi
- 2 ouă
- 90 g zahăr brun
- 80 ml ulei
- nucşoară
- 2 linguri nuci tăiate
- cremă mascarpone
- jumătăţi de nuci
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, scorţişoară şi cacao. Spălaţi morcovii, lăsaţi-i să se scurgă şi daţi-i prin râzătoare.
Bateţi ouăle, amestecaţi-le apoi bine cu zahăr, ulei şi nucşoară. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet. Inglobaţi morcovii şi nucile.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme. Scoateţi brioşele cu grijă şi serviţi-le decorate cu cremă mascarpone şi jumătăţi de nuci.
Pofta buna!