Briose cu morcovi si nuci
PrinteazaBriose cu morcovi si nuci din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nuci, morcov, margarina, oua, lapte.
- 500 g făină
- 150 gzahăr
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
- 1 linguriţă scorţişoară
- 250 g nuci zdrobite mărunt
- 300 g morcov ras fin
- 100 g margarină
- 2 ouă
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahărul, praful de copt, sarea şi scorţişoara. Se adaugă nucile pisate şi morcovul curăţat şi ras pe răzătoarea fină.
Margarina se freacă bine cu ouăle şi laptele; se înglobează în amestecul de făină.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung cu ulei şi se tapetează cu suporturi de hârtie formele de savarine sau minitarte.
Se umplu formele cu aluat pe trei sferturi din înălţime. Se coc brioşele la cuptorul preîncălzit, timp de cca 25 min., până se rumenesc.
Pofta buna!