Briose cu morcovi si nuci

Printeaza

Briose cu morcovi si nuci din: faina, zahar, praf de copt, sare, scortisoara, nuci, morcov, margarina, oua, lapte.

Ingrediente:Briose cu morcovi si nuci

  • 500 g făină
  • 150 gzahăr
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 250 g nuci zdrobite mărunt
  • 300 g morcov ras fin
  • 100 g margarină
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu zahărul, praful de copt, sarea şi scorţişoara. Se adaugă nucile pisate şi morcovul curăţat şi ras pe răzătoarea fină.

Margarina se freacă bine cu ouăle şi laptele; se înglobează în amestecul de făină.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung cu ulei şi se tapetează cu suporturi de hârtie formele de savarine sau minitarte.

Se umplu formele cu aluat pe trei sferturi din înălţime. Se coc brioşele la cuptorul preîncălzit, timp de cca 25 min., până se rumenesc.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.