Briose cu nuci si cacao
PrinteazaBriose cu nuci si cacao din: faina, lapte, zahar, nuci, cacao, unt, ou, sare, praf de copt, miez de nuca, zeama de lamaie.
- 150 g făină
- 100 ml lapte
- 70 g zahăr
- 100 g nuci mărunţite
- 2 linguri cacao
- 50 g unt
- 1 ou
- 1 praf sare
- 1/2 linguriţă praf de copt
- zahăr pudră
- 15 mieji de nuci
Pentru glazura:
- 1 albuş
- 100 g zahăr pudră
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, sarea, şi pudra de cacao.
Separat, mixezi laptele cald cu untul şi cu oul până se omogenizează ingredientele şi le adaugi la compozitia de faină. La final, pui nucile.
Ungi formele de brioşe cu unt, le umpli 2/3 cu aluatul obtinut şi le dai la cuptorul preincălzit 20-25 de minute, până când brioşele trec testul scobitorii.
Pentru glazura de zahăr, amesteci bine cu o lingură de lemn albuşul cu zahărul pâna când se topeşte, apoi incorporezi zeama de lămâie.
Le serveşti decorate cu zahăr pudră sau cu glazură şi cu câte un miez de nucă.
Briose cu nuci si cacao
Pofta buna!