Briose cu ovaz si fructe
PrinteazaBriose cu ovaz si fructe din: fulgi de ovaz, faina, germeni de grau, praf de copt, zahar pudra, bicarbonat, ulei, coaja rasa de portocala, cirese.
- 85 g fulgi de ovăz
- 100 g făină albă
- 85 g făină integrală
- 35 g germeni de grâu, de preferinţă prăjiţi
- 6 – 1/2 linguri zahăr pudră
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 lingură bicarbonat de sodiu
- 350 ml lapte bătut
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ou mijlociu
- coaja rasă de la 2 portocale
- 115 g cireşe uscate
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 190°C (poziţia 5).
Se unge cu o linguriţă de ulei de măsline o tavă de brioşe cu 12 locaşuri; fiecare locaş trebuie să aibă aproximativ 6 cm în diametru. Se presară fulgii de ovăz pe o tavă şi se dau la cuptor aproximativ 10 minute sau până când se rumenesc şi devin crocanţi, amestecându-i din când în când.
Se transferă într-un castron mare şi se lasă la răcit la temperatura camerei.
Se adaugă făina simplă şi cea integrală peste fulgii de ovăz, germenii de grâu, 1/2 linguri de zahăr, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu şi se amestecă. Separat se bat laptele bătut, uleiul, oul şi coaja de lămâie într-un castron.
Se face o adâncitură în mijlocul făinii şi se toarnă în ea amestecul de lapte bătut. Se amestecă doar cât ingredientele uscate să se înmoaie. Se adaugă cireşele.
Se pune compoziţia în locaşurile din tavă. Se pudrează fiecare brioşă cu 1/2 linguriţă de zahăr. Se coc 30 de minute sau până când se rumenesc, iar atunci când sunt înţepate cu o scobitoare, aceasta rămâne curată.
Se scot din cuptor şi se lasă să se răcească.
Pofta buna!