Briose cu papaya
PrinteazaBriose cu papaya din: grasime, papaya, crema de branza, zahar, vanilie, faina integrala, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ghimbir, nucsoara, alune, ou, zahar brun, ulei, iaurt, zahar pudra.
- grăsime pentru forme
- 1 papaya
- 150 g cremă de brânză
- 1/2 lingură zahăr alb
- 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
- 120 g făină integrală
- 140 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă de ghimbir
- 1/2 linguriţă de nucşoară
- 60 g alune tăiate
- 1 ou
- 140 g zahăr brun
- 80 ml ulei vegetal
- 125 g iaurt natur
- zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Tăiaţi papaya în două, scoateţi sâmburele şi tăiaţi miezul în cubuleţe. Puneţi câteva cubuleţe deoparte pentru decorat iar cu restul faceţi un piure.
Frecaţi spumă crema de brânză cu zahărul alb şi esenţa de vanilie. Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, condimente şi nuci.
Bateţi oul. Adăugaţi zahărul brun, ulei, iaurt şi papaya, apoi amestecaţi bine. Inglobaţi amestecul de făină.
Puneţi în forme jumătate din cantitatea totală de aluat. Puneţi câte 1 linguriţă din compoziţia de cremă de brânză deasupra şi umpleţi cu restul de aluat. Lăsaţi să se coacă cca 25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
Decoraţi cu cubuleţe de papaya şi zahăr pudră.
Pofta buna!