Briose cu parizer
PrinteazaBriose cu parizer din: ceapa, usturoi, parizer, cornisor, unt, faina, verdeturi, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, lapte batut, lamaie, hrean, mustar.
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 150 g parizer cu şuncă
- 1 cornişon murat
- unt pentru uns
- 250 g făină
- 150 g amestec de verdeţuri
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 60 ml ulei vegetal
- 275 g lapte bătut
- sucul la 1/2 lămâie
- 1 linguriţă hrean
- 1 lingură muştar
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C.
Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi cubuleţe parizerul şi castravetele. Ungeţi tava pentru brioşe. Amestecaţi făina cu verdeţuri, usturoi, ceapă, condimente, praf de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul. Adăugaţi ulei, lapte bătut, suc de lămâie, hrean şi muştar. Adăugaţi cu grijă compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Inglobaţi bucăţelele de parizer şi castraveţi. Umpleţi aluatul în formele pentru brioşe.
Lăsaţi 30 de minute la copt.
Pofta buna!