Briose cu pasta de peste

Printeaza

Briose cu pasta de peste din: oua, praf de copt, faina, piper, sare, lapte dulce pasteurizat, unt, galbenus, ton, mustar, ceapa, sunca, castravecior in otet, patrunjel, lamaie.

Ingrediente:Briose_cu_pasta_de_peste

pentru briose:

  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • 6 linguri faina
  • piper
  • sare
  • 50 ml lapte dulce pasteurizat

pentru pasta:

  • 50 g unt
  • 1 galbenus fiert
  • 100 g ton sau sardele
  • 2 lingurite mustar
  • 1 ceapa mica
  • 50 g sunca
  • 1 castravecior in otet
  • 2-3 fire de patrunjel sau telina
  • cateva felii de lamaie pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru brioşe, mixezi ouăle împreună cu sarea, praful de copt şi făina cernută, alternând cu laptele. După ce ai omogenizat compoziţia, o repartizezi în formele pentru brioşe, tapetate cu hârtii de copt speciale. Ai grijă să umpli doar 2/3 din volumul formelor.

Coci brioşele 20-25 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Scurgi tonul din conservă. Cureţi ceapa şi castravetele, le dai pe răzătoarea mică şi le laşi să se scurgă. Mărunţeşti în blender şunca, untul, gălbenuşul fiert şi muştarul.

In pasta obţinută, încorporezi ceapa şi castravetele. Sărezi şi condimentezi pasta după gust. După ce brioşele s-au răcit, le tai câte un căpăcel şi le decorezi cu pasta de peşte şi feliile de lămâie. Le pui din nou căpăcelele.

Briose cu pasta de peste

Briose_cu_pasta_de_peste

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.