Brioşe cu pere şi ciocolată

Printeaza

Brioşe cu pere şi ciocolată

Brioşe cu pere şi ciocolată

Ingrediente:

  • 130 g unt
  • 80 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 250 g făină
  • o lingură de praf de copt
  • 130 ml lapte dulce
  • 4 pere
  • 200 g ciocolată neagră
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o lămâie
  • sare
  • topping de ciocolată
  • frişca

Preparare:

Perele se curăţă de coajă şi cotor, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Lămâia se dă pe râzătoare: coaja se păstrează, iar sucul se pune peste pere.

Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi un praf de sare până când îşi dublează volumul.

Se adaugă făina, untul topit şi răcit, laptele dulce, praful de copt şi coaja de lămâie.

Se mixează şi se adaugă cubuleţele de pere. Se unge o tavă de brioşe cu unt şi se toarnă cu lingura compoziţie cât să umple pe jumătate formele.

Se pune în mijlocul fiecărei forme câte un cub de ciocolată, se toarnă compoziţie cât să umple forma şi se introduce tava în cuptor.

Se coc circa 25-30 de minute la foc mediu, se scoate tava şi se lasă să se răcească timp de zece minute.

Brioşe cu pere şi ciocolată.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Tocmai am cules cateva pere la tara. As face niste briose cu pere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.