Brioşe cu pere şi ciocolată
PrinteazaBrioşe cu pere şi ciocolată
Ingrediente:
- 130 g unt
- 80 g zahăr tos
- 3 ouă
- 250 g făină
- o lingură de praf de copt
- 130 ml lapte dulce
- 4 pere
- 200 g ciocolată neagră
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- o lămâie
- sare
- topping de ciocolată
- frişca
Preparare:
Perele se curăţă de coajă şi cotor, se taie în cubuleţe şi se pun într-un castron. Lămâia se dă pe râzătoare: coaja se păstrează, iar sucul se pune peste pere.
Ouăle se mixează împreună cu zahărul tos, zahărul vanilinat şi un praf de sare până când îşi dublează volumul.
Se adaugă făina, untul topit şi răcit, laptele dulce, praful de copt şi coaja de lămâie.
Se mixează şi se adaugă cubuleţele de pere. Se unge o tavă de brioşe cu unt şi se toarnă cu lingura compoziţie cât să umple pe jumătate formele.
Se pune în mijlocul fiecărei forme câte un cub de ciocolată, se toarnă compoziţie cât să umple forma şi se introduce tava în cuptor.
Se coc circa 25-30 de minute la foc mediu, se scoate tava şi se lasă să se răcească timp de zece minute.
Pofta buna!
Tocmai am cules cateva pere la tara. As face niste briose cu pere.