Briose cu pere
PrinteazaBriose cu pere din: forme din hartie, pere, lamaie, faina, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, zahar vanilat, ulei vegetal, iaurt natur.
- 14 forme din hârtie de copt
- 250 g pere
- 2 linguri suc de lămâie
- 250 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 125 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 80 ml ulei vegetal
- 250 g iaurt natur
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C (cuptorul cu ventilator la 160 °C). Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Spălaţi perele, decojiţi-le, tăiaţi-le în două, scoateţi seminţele şi tăiaţi-le în bucăţele mici. Stropiţi cubuleţele cu suc de lămâie. Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul. Amestecaţi zahărul cu zahăr vanilat, ulei, iaurt, cubuleţele de pere şi ou, apoi adăugaţi compoziţia de făină. Umpleţi aluatul în forme şi neteziţi-l.
Lăsaţi cca 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. Decoraţi după plac, cu felii de pere şi frunze de melisă.
Pofta buna!