Briose cu piept de pui
PrinteazaBriose cu piept de pui din: ceapa, rosii, piept de pui, masline, ulei, faina, boia, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, unt, iaurt, vin.
- 12 forme din hârtie de copt
- 1 ceapă
- 2 roşii
- 150 g file din piept de pui
- 3 linguri măsline fără sâmburi
- 80 ml ulei vegetal
- 250 g făină
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- 1/2 linguriţă sare
- 12 linguriţă piper
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 50 g unt de arahide
- 230 g iaurt natur
- 1/2 linguri de pulpă de roşii
- 50 ml vin alb
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi carnea de pui şi roşiile, stergeţi-le şi tăiaţi-le cubuleţe. Tăiaţi mărunt măslinele.
Incălziţi 30 ml de ulei într-o tigaie, căliţi ceapa 3 minute, adăugaţi carnea de pui şi lăsaţi 5 minute să se prăjească. Adăugaţi roşiile şi măslinele şi prăjiţi-le scurt. Puneţi tigaia deoparte.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu condimente, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi oul. Adăugaţi untul de arahide, 50 ml de ulei, iaurtul, pulpa de roşii, vinul alb şi amestecul din tigaie şi amestecaţi bine.
Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet. Umpleţi uniform aluatul în forme. Lăsaţi 30 minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele 3 minute în forme, apoi scoateti-le.
Briose cu piept de pui
Pofta buna!