Briose cu portocale si cardamom
PrinteazaBriose cu portocale si cardamom din: unt, zahar, faina, oua, cardamom, smantana.
- 225 g unt înmuiat
- 225 g zahăr pudră
- 225 g făină
- 4 ouă
- 1 linguriţă de cardamom măcinat
- 1 linguriţă de esenţă de portocale
- 225 g de zahăr pudră
- 115 g de unt
- 60 ml de smântână
- 1/2 linguriţă de coajă de portocală rasă
- 1 linguriţă de esenţă de portocale
- 36 păstăi de cardamom (doar pentru decor)
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 180° C. Puneţi 18 forme de hârtie pentru copt în tavele pentru brioşe. Combinaţi toate ingredientele într-un bol de mărime medie şi bateţi-le cu un tel până devin omogene, aproximativ 2-3 minute.
Scoateţi aluatul cu lingura şi puneţi-l în forme. Coaceţi-l în cuptor aproximativ 20 de minute. Scoateţi tava din cuptor şi lăsa-ţi-o la răcit 5 minute. Apoi scoateţi brioşele şi puneţi-le pe o etajeră.
Pentru a prepara glazura, bateţi zahărul, untul, smântână, coaja rasă şi esenţa de portocale cu un tel, până la omogenizare. Puneţi glazura pe toate brioşele şi ornaţi-le cu câte 2 păstăi de cardamom.
Păstraţi-le maximum 2 zile într-un recipient, sau congelaţi-le timp de 3 luni.
Pofta buna!