Briose cu portocale si cardamom

Printeaza

Briose cu portocale si cardamom din: unt, zahar, faina, oua, cardamom, smantana.

Ingrediente:Briose cu portocale si cardamom

  • 225 g unt înmuiat
  • 225 g zahăr pudră
  • 225 g făină
  • 4 ouă
  • 1 linguriţă de cardamom măcinat
  • 1 linguriţă de esenţă de portocale
  • 225 g de zahăr pudră
  • 115 g de unt
  • 60 ml de smântână
  • 1/2 linguriţă de coajă de portocală rasă
  • 1 linguriţă de esenţă de portocale
  • 36 păstăi de cardamom (doar pentru decor)

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 180° C. Puneţi 18 forme de hârtie pentru copt în tavele pentru brioşe. Combinaţi toate ingredientele într-un bol de mărime medie şi bateţi-le cu un tel până devin omogene, aproximativ 2-3 minute.

Scoateţi aluatul cu lingura şi puneţi-l în forme. Coaceţi-l în cuptor aproximativ 20 de minute. Scoateţi tava din cuptor şi lăsa-ţi-o la răcit 5 minute. Apoi scoateţi brioşele şi puneţi-le pe o etajeră.

Pentru a prepara glazura, bateţi zahărul, untul, smântână, coaja rasă şi esenţa de portocale cu un tel, până la omogenizare. Puneţi glazura pe toate brioşele şi ornaţi-le cu câte 2 păstăi de cardamom.

Păstraţi-le maximum 2 zile într-un recipient, sau congelaţi-le timp de 3 luni.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.