Briose cu portocale si migdale
PrinteazaBriose cu portocale si migdale din: hartie de copt, migdale, faina, portocala confiata, lamaie confiata, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar. ulei vegetal, samntana, portocale, cacao, marmelada de portocale, migdale.
- 12 forme din hârtie de copt
- 80 g migdale
- 250 g făină
- 50 g coajă de portocală confiată (orangeat)
- 50 g coajă de lămâie confiată (citronat)
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 125 g zahăr
- 80 ml ulei vegetal
- 150 g smântână
- 150 ml suc de portocale
- 1 portocală
- cacao pudră pentru presărat
- 50 g marmeladă de portocale
- 12 migdale pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Măcinaţi migdalele. Amestecaţi făina cu coaja de portocală (orangeat), coaja de lămâie (citronat), praful de copt, bicarbonat şi migdale măcinate. Bateţi oul, adăugaţi apoi zahăr, ulei, smântână şi suc de portocale şi amestecaţi bine. înglobaţi făina în compoziţie.
Umpleţi uniform aluatul în formele din hârtie şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele 5 minute în forme. Scoateţi apoi brioşele şi lăsaţi-le să se răcească.
Decojiţi portocala, desfaceţi-o în felii şi filetaţi-o. Decoraţi brioşele răcite cu cacao, marmeladă, felii de portocală şi migdale, apoi serviţi-le.
Pofta buna!