Briose cu portocale
PrinteazaBriose cu portocale din: forme din hartie, faina, praf de copt, scortisoara, nuci, ou, zahar, ybt, limonada, portocale, lapte, zahar pudra.
- 12 forme din hârtie
- 280 g făină
- 3 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 80 g nuci tăiate
- 1 ou
- 150 g zahăr brun
- 125 g unt moale
- 150 ml limonada cu portocale
- 100 ml lapte bătut
- cca 100 g zahăr pudră
- coajă rasă de la 1 portocală netratată
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, scorţişoară şi nuci.
Frecaţi oul spumă cu zahăr şi unt. Adăugaţi 130 ml de limonadă şi lapte bătut şi amestecaţi bine. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi bine până când se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.
Omogenizaţi zahărul pudră cu limonada rămasă. Decoraţi brioşele cu glazură de zahăr şi coaja rasă de portocală.
Briose cu portocale
Pofta buna!