Briose cu pricomigdale
PrinteazaBriose cu pricomigdale din: forme din hartie, faina, praf de copt, bicarbonat, pricomigdale cu cocos, ananas, ou, zahar brun, ulei, iaurt, esenta de rom, zahar pudra, cacao.
- 12 forme din hârtie de copt
- 190 g făină de grâu
- 1 linguriţă praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 50 g pricomigdale cu cocos
- 300 g ananas (din conservă)
- 1 ou
- 120 g zahăr brun
- 80 ml ulei floarea-soarelui
- 250 g iaurt natur
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 50 g zahăr pudră
- câteva pricomigdale cu cocos şi cacao pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe. Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat. Tăiaţi pricomigdalele cu cocos în bucăţele.
Puneţi ananasul într-o strecurătoare, lăsaţi-l să se scurgă, apoi tăiaţi-l cubuleţe mici. Bateţi oul şi adăugaţi zahărul, ulei, iaurt, esenţă de rom, pricomigdalele cu cocos şi cubuleţele de ananas. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi-le şi lăsaţi-le încă 5 minute să stea în tavă.
Tăiaţi pricomigdalele pentru decorat în bucăţele. Omogenizaţi zahărul pudră cu puţină apă şi turnaţi peste brioşe. Decoraţi-le cu bucăţele de pricomigdale şi presăraţi-le cu cacao, apoi serviţi-le.
Pofta buna!