Briose cu ricotta, spanac si boia
PrinteazaBriose cu ricotta, spanac si boia din: unt topit, ricotta, parmezan, spanac, ou, boia, sare, piper negru macinat, ulei de masline.
- 15 g unt topit
- 500 g ricotta
- 100 g parmezan ras fin
- 100 g spanac tocat fin
- 1 ou foarte mare, bătut
- 2 g boia
- sare şi piper negru proaspăt măcinat, după gust
- 30 ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180°C. Uunge o tavă pentru brioşe cu unt topit şi tapetează fiecare formă cu hârtie de copt. Scurge brânza ricotta şi stoarce lichidul în exces.
Amestecă cu restul de ingrediente, cu excepţia uleiului de măsline şi umple pe trei sferturi formele pentru brioşe, apăsând umplutura uşor în jos.
Coate aproximativ 20-30 de minute sau până se rumenesc. Scoate tartele din forme şi lasă-le să se răcească. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi serveşte-le calde sau reci.
Briose cu ricotta, spanac si boia
Pofta buna!