Briose cu rosii si mozzarella
PrinteazaBriose cu rosii si mozzarella din: unt, mozzarella, rosii, busuioc, faina, praf de copt, bicarbonat, sare, piper, ou, lapte batut, ulei, crema de branza.
- unt pentru forme
- 125 g brânză mozzarella
- 100 g roşii marinate (din borcan)
- 1/2 legătură de busuioc
- 250 g făină
- 1/2 linguriţe praf de copt
- 2 1/2 linguriţă bicarbonat
- sare
- piper
- 1 ou
- 200 ml lapte bătut
- 60 ml ulei de măsline
- 100 g cremă de brânză
- 6 roşii si busuioc pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru briose.
Puneţi mozzarelia şi roşiile intr-o strecurătoare, lăsaţi să se scurgă, apoi tăiaţi-le în cubuleţe mici. Spălaţi busuiocul si tocati-l mărunt.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, sare şi piper. Adăugaţi cubuleţele de mozzarelia şi roşii şi busuiocul tocat si amestecati bine.
Bateţi oul. Adăugaţi laptele bătut si uleiul de măsline si amestecati bine. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme si lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptoru lui.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, scoateţi-le apoi şi lăsaţi-le să se răcească. Omogenizaţi crema de brânză. Spălaţi roşiile, ştergeţi-le şi tăiaţi-le în două.
Serviţi brioşele decorate cu câte un bulgăre de cremă de brânză, o jumătate de roşie si fire de busuioc.
Briose cu rosii si mozzarella
Pofta buna!