Brioşe cu rozmarin şi anşoa
PrinteazaBrioşe cu rozmarin şi anşoa
Ingrediente:
- 350 g făină albă
- 150 g ffăină de soia
- 100 ml lapte dulce
- 70 ml apă
- 30 g drojdie
- miere
- o lingură d<e ulei de măsline
- o linguriţă de sare
- rozmarin
- 175 g anşoa în ulei
- o lingură de capere
- 100 g parmezan
- două ouă
- piper
Preparare:
Intr-o cană se dizolvă drojdia cu puţin lapte cald şi o linguriţă de miere. Făina albă sie cerne, se amestecă bine cu făina de soia, sarea, drojdia dizolvată, laptele rămas şi uleiul de măsline.
Se frămîntă pană rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit timp de 30 de minute la loc cald.
Caperele se toacă mărunt, se amestecă bine cu un ou, piper, parmezan ras, rozmarinul şi anşoa tocate
Se împarte aluatul în bucăţi egale, se întind sub formă de cerc şi în mijloc se pune amestecul de anşoa cu rozmarin.
Se strînge aluatul ca să nu iasă umplutura, i se dă formă de bilă şi se aşază într-o formă de brioşe unsă cu ulei. Se ung la suprafaţă cu ou amestecat cu puţină apă, se introduc în cuptor şi se coc la foc
Pentru reducerea timpului de preparare, ingredientele pentru umplu tură se pot introduce direct în aluat.
Brioşe cu rozmarin şi anşoa
Pofta buna!
Suna bine: briose cu ansoa. Sper doar sa nu iasa foarte sarate.