Briose cu rubarba si migdale
PrinteazaBriose cu rubarba si migdale din: rubarba, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, migdale, sare, margarina, zahar vanilat, oua, suc de portocale, lapte.
- 450 g rubarba
- 300 g faina
- 3 lingurite praf de copt
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- 30 g migdale tocate
- 1 praf sare
- 150 g margarina
- 180 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua
- 3 linguri suc de portocale
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Se curăţă rubarba, se spală şi se taie bucăţi. Se tapetează formele de brioşe cu suporturi de hârtie. Se încinge cuptorul la 200°C. Se amestecă într-un castron făina cu praf de copt, bicarbonat, migdale tocate şi un praf de sare.
In alt castron se amestecă margarina cu zahăr tos, zahăr vanilat, ouă, suc de portocale şi lapte. Se adaugă ingredientele uscate peste cele umede şi se frământă rapid aluatul. Se înglobează rubarba şi se repartizează aluatul în forme; se coc brioşele cca 20-25 min.
Se scot şi se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri. Se servesc eventual pudrate cu zahăr.
Briose cu rubarba si migdale
Pofta buna!