Briose cu salsa
PrinteazaBriose cu salsa din: orez, supa, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ciuperci, faina, parmezan, patrunjel, ceapa, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei de masline, lapte batut, sos salsa.
- 12 forme din hârtie de copt
- 80 g orez
- 200 ml supă de legume (plic)
- 2 roşii
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei vegetal
- 80 g ciuperci Champignon
- 200 g făină
- 150 g parmezan ras
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 50 g ceapă prăjită
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 60 ml ulei de măsline
- 250 g lapte bătut
- 100 g sos salsa (tub) pentru decorat
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul in supa de legume, lăsaţi-l 10 minute să se umfle şi apoi să se răcească. Spălaţi roşiile, ştergeţi-le şi tăiaţi-le cubuleţe.
Decojiţi ceapa şi usturoiul, tăiaţi-le mărunt şi căliţi-le în ulei vegetal. Curăţaţi cu grijă ciupercile, tăiaţi-le bucăţele mici şi puneţi-le să se călească 3 minute în tigaie, împreună cu celelalte ingrediente.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu brânză, pătrunjel, ceapă prăjită, sare, piper, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi oul.
Adăugaţi ulei, lapte bătut, bucăţele de roşii, orezul şi legumele călite. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme. Lăsaţi 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi încă 3 minute în forme.
Serviţi-le decorate cu sos salsa.
Briose cu salsa
Pofta buna!