Briose cu sirop de artar
PrinteazaBriose cu sirop de artar din: faina semiintegrala, drojdie, ricotta, ulei de nuca, sirop de artar, fistic, unt.
- 150 g faină semiintegrală
- 1/2 pliculeţ de drojdie de bere
- 150 g brânză ricotta
- 3 linguri ulei de nucă
- 6 linguri sirop de arţar
- 2 ouă
- 2 linguri sâmburi de fistic întregi
- unt pentru forme
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la termostat 6 (180 grade C). Cu o furculiţă, amestecaţi într-un castron ricotta cu siropul de arţar.
Când amestecul a devenit cremos, adăugaţi ouăle unul câte unul, apoi uleiul. Incorporaţi faina amestecată cu drojdia de bere, apoi fisticul. Turnaţi pasta în forme de brioşe unse cu unt şi ţineţi apoi la cuptor aproximativ 25-30 de minute.
Verificaţi înţepând cu vârful unui cutit: lama trebuie să iasă uscată.
Pofta buna!