Briose cu smochine si stafide
PrinteazaBriose cu smochine si stafide din: zahar, faina, ulei, praf de copt, smochine, stafide.
- 1 cană zahăr
- 2 căni făină
- 1/2 cană ulei
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- puţină sare
- 6 smochine
- 50 g stafide
- 1 cană apă minerală
- 3 ouă
- 200 g ciocolată
- 100 ml frişcă
Mod de preparare:
Se pun într-un bol ouăle şi zahărul şi se freacă spumă. Se adaugă sarea, apoi, pe rând, uleiul, făina, apa minerală, praful de copt şi zahărul vanilat şi se mixează bine.
Se tapetează o tavă de brioşe cu suporturi de hârtie, se umplu până la jumătate cu compoziţie, se pun deasupra smochine tăiate mărunt şi stafide şi se toarnă compoziţie până la trei sferturi.
Se dau la cuptorul încălzit la 180°C.
Se scot şi se lasă să se răcească.
Separat, se topeşte ciocolata cu frişca în baie de aburi. Se glazurează cu ciocolată jumătăţile superioare ale brioşelor. Se ornează cu bombonele sau nuci.
Pofta buna!