Briose cu somon
PrinteazaBriose cu somon din: faina, oua, ulei, lapte, lamaie, somon afumat, mazare, sare, piper, marar, parmezan, avocado, praf de copt.
- 210 g făină integrală
- 3 ouă
- 120 ml ulei
- 90 ml lapte
- zeama de la 1 lămâie
- 180 g somon afumat
- 75 g mazăre fiartă înainte
- sare ţi piper măcinat
- mărar
- 90 g parmezan
- 1 avocado
- 1/2 plic praf de copt
Mod de preparare:
Se taie în două fructul de avocado, se îndepărtează sâmburele lemnos şi se scoate pulpa de pe coajă cu linguriţa. Se separă ouăle se bat separat albuşurile cu un praf de sare.
Se aşază în vasul mixerului gălbenuşurile, făina amestecată mai întâi cu praf de copt, uleiul, laptele, parmezanul, mazărea, piperul, mărarul tocat fin, somonul mărunţit şi pulpa de avocado.
Se mixează bine până la omogenizare şi se înglobează albuşul bătut.
Se încălzeşte cuptorul la 180°C, se toarnă compoziţia în adânciturile unei forme de brioşe şi se dă la cuptor cca 25 de minute.
Pofta buna!