Briose cu sos de caramel
PrinteazaBriose cu sos de caramel din: faina, zahar, praf de copt, sare, ou, iaurt, esenta de vanilie, unt, frisca.
- 350 g făină
- 100 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 250 g iaurt
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 6 linguri unt
Pentru caramel:
- 2 linguri unt
- 100 g zahăr brun
- 90 ml friscă
Mod de preparare:
Amesteci făina cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi sarea şi praful de copt. Mixezi oul cu iaurtul şi vanilia şi încorporezi ingredientele uscate. La final, pui untul topit.
Umpli formele pe trei sferturi cu compoziţia de brioşe şi presari restul de zahăr. Dai brioşele la cuptor până trec testul scobitorii.
Pentru cremă, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul şi amesteci. Adaugi frişca şi amestec până când se îngroaşă sosul.
Serveşti brioşele stropite cu sosul caramel.
Pofta buna!