Briose cu stracciatella
PrinteazaBriose cu stracciatella din: smantana, zahar, oua, faina, praf de copt, crema cu nuci, ciocolata.
- 200 g smântână pentru gătit
- 125 g zahăr
- 1 pachet de zahăr vanilat
- 3 ouă
- 225 g făină
- 2 linguriţe de praf de copt
- 3 linguri de cremă de nougat cu nuci
- 250 g smântână pentru gătit
- 75-100 g ciocolată rasă
- 24 forme de hârtie pentru brioşe
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Smântână se bate pe jumătate, apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat.
Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar gălbenuşurile se amestecă cu smântână. Se înglobează apoi făina şi praful de copt. Separat se bat albuşurile până rezultă o spumă tare şi se adaugă şi ele în mix.
La final se înglobează crema de nougat cu nuci.
Formele de brioşe se dublează (se pun două forme una peste cealaltă) şi se aşează pe o tavă. Se toarnă aluat cu lingura până la circa 1 cm de margine şi se bagă la cuptor 20 de minute.
Brioşele răcite se taie la jumătate. Smântână se bate tare, se amestecă cu ciocolata rasă şi se foloseşte ca umplutură.
Briose cu stracciatella
Pofta buna!