Briose cu verdeturi si branza
PrinteazaBriose cu verdeturi si branza din: spanac, urzici, macris sau stevie, faina, oua, lapte, smantana, telemea, rosii uscate, unt, usturoi, verdeata, praf de copt, bicarbonat, sare, piper, ulei, cascaval.
- 150 g spanac, urzici, măcriş sau ştevie
- 200 g făină
- 2 ouă
- 75 ml lapte
- 100 g smântână
- 100 g telemea
- 50 g roşii uscate
- 50 g unt
- 5 fire usturoi verde
- 1 legătură verdeaţă
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
- sare
- piper
- puţin ulei
- opţional, caşcaval ras, pentru decor
Mod de preparare:
Opăreşti spanacul, îl scurgi şi îl toci fin. Tai usturoiul în rondele fine, iar roşiile şi verdeaţa mărunt. Cerni făina într-un bol şi o amesteci împreună cu untul moale, smântână, bicarbonatul stins în lapte, ouăle, praful de copt, sare şi piper după gust.
In pasta rezultată, încorporezi spanacul bine scurs, usturoiul verde, roşiile, verdeaţa şi telemeaua rasă. Ungi cu ulei hârtii pentru brioşe şi umpli 2/3 din volumul lor. Le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute. Imediat ce le scoţi din cuptor, le poţi decora cu puţin caşcaval ras.
Pofta buna!