Briose cu zmeura si migdale
PrinteazaBriose cu zmeura si migdale din: grasime, zmeura, faina, migdale, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, ulei vegetal, lapte batut, pasta de martipan, creme fraiche, zahar pudra.
- grăsime pentru forme
- 250 g zmeură proaspătă
- 250 g făină
- 70 g migdale mărunţite
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 140 g zahăr
- 80 ml ulei vegetal
- 275 g lapte bătut
- 150 g pastă de marţipan crud,
- creme fraiche
- zmeură şi zahăr pudră pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi tava pentru brioşe şi lăsaţi-o 10 minute în frigider.
Spălaţi zmeura, triaţi-o şi puneţi-o să se scurgă pe un şervet de bucătărie.
Amestecaţi făina cu migdale, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi oul. Adăugaţi zahăr, ulei, lapte bătut şi zmeură, apoi amestecaţi cu grijă. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Puneţi jumătate din cantitatea totală de aluat în formele pentru brioşe. Puneţi câte o linguriţă din pasta de marţipan deasupra şi umpleţi apoi cu restul de aluat.
Intindeţi deasupra şi restul de pastă de marţipan. Lăsaţi brioşele 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele 5 minute în forme.
Scoateţi-le apoi şi decoraţi-le cu creme fraiche, zmeură şi zahăr pudră.
Serviţi- le cât sunt calde.
Pofta buna!