Briose cu zmeura si nuci
PrinteazaBriose cu zmeura si nuci din: forme din hartiem, zmeura, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, lamaie, ou, zahar, ulei, iaurt, lichior de zmeura, ciocolata amaruie, nuci.
- 12 forme din hârtie de copt
- 250 g zmeură (congelată)
- 300 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- coaja de la 1 lămâie netratată
- 1 ou
- 140 g zahăr brun
- 80 ml ulei
- 200 g iaurt natur
- 1 lingură lichior de zmeură
- 100 g ciocolată amăruie
- nuci pentru decorat
Mod de preparare:
Lăsaţi zmeura să se dezgheţe. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, scorţişoară şi coajă de lămâie.
Frecaţi oul cu zahăr, ulei şi iaurt. înglobaţi compoziţia de făină şi zmeura.
Umpleţi uniform aluatul în formele de tablă şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.
Topiţi ciocolata pe bain-marie şi turnaţi-o în dispozitivul de ornat. Decoraţi brioşele cu ciocolată si nuci.
Pofta buna!